2017-10-01

Sreda 04. oktobar

AKC Matrijaršija

17.00h

RADIONICA

Mubareć

Mubareć kolektiv u svetlu svežeg izdanja koje možete sresti na festivalu drži crtačko sklapačku radionu i tom prigodom se rasterećuje bremena, što i vama toplo preporučuje. Obucite se slojevito a mi ćemo da vas hidriramo. Dobro došli.
mubarec.blogspot.rs

19.00h

IZLOŽBA

Marko Krojač (Nem)

Marko Krojač,”naš čovek u Berlinu” svetski putnik, konoser x-yu regiona i fotograf koji iščitava duh ovih prostora baveći se nasleđem socijalizma u vidu fotografisanja memorijalnih spomenika razastrtih po rustičnim čakrama bivše države, ponovno istupa na novodobsku scenu gde će za ovo izdanje festivala da izloži grafike velikog formata nastale iz fotografija spomenika koje je autor transponovao u medij sito štampe.
Promocija knjige “Zalud graditelj. Bogdan Bogdanović”
Drugi deo izložbe sačinjava promocija knjige “Zalud Graditelj” nastale u toku markovog rezidensa u Matrijaršiji sa literarnim doprinosom Milete Mijatovića te se bavi delom Bogdana Bogdanovića, tog najnetipičnijeg (zalud)graditelja, mislioca i zasigurno jedinog gnostika spomeničkog projekta titovog režima.
markokrojac.blogspot.rs

20.00h

KONCERTI

Marko Krojač/Šnajder (Nem)
„Gruftschlampen“

† Dark-Pank / New-Wave / Death Rock iz Berlina
† Anderground, 80´s, New Romantic, Gothic, Pank, Wave
† darkerski nemački tekstovi
Sastav postoji od 2009 godine, bivajući poznat na nemačkoj darkerskoj sceni. Kroz različite faze, sa i bez gitariste, Britta (vokal) dolazi do saradnje sa Markom Krojačem. Na Novo doba dolazi kao duo koji će tokom večeri uključiti i druge muzičare u svoju svirku (očekujte Miletu Mijatovića, Vladimir Lenharta, između ostalih)
gruftschlampen.unordnungsamt.net
soundcloud.com/die-gruftschlampen
www.facebook.com/Gruftschlampen

Lenhart Tapes

Lenhart Tapes je projekat koji kreira muzičke pomije. Između ostalog, mogli bismo reći da je narodnjak… ali to ne bi bilo dovoljno. Bolje bismo ga opisali kao muzičko veštičarenje, čiji je dijapazon vradžbina opsceno eklektičan. Bez zadrške, Lenhart ubacuje moderne, tradicionalne, avangardne i treš sastojke u svoju pitu savijaču, i reciklira ih u nezaustavljivoj spirali loopova i transa. (N. Vitković)
soundcloud.com/lenhart-tapes


Četvrtak 05. oktobar

Galerija Stara Kapetanija

18.00h

IZLOŽBA

Aleksandar Denić (Srb)

“Denićeva godina”
Denićevi dani, jednogodišnji su projekat obeležavanja svakog pojedinačnog dana od početka avgusta 2016. do kraja avgusta 2017. godine. Inače dostupni u vidu 12 mesečnih publikacija, ovog puta svih 365 originalnih crteža naći će se na jednom mestu, bez kraja i granica. Antologiju “Denićeva godina” izdaje MKC Kombinat.
“Godinu dana nas sistematski draži sprdajući se znanim i opskurnim herojima i pseudoherojima stavljajući im u usta i ruke naizgled nasumične količine slogova i predmeta. Na svoju marionetsku desnicu ruku stavi Ilu muzičku silu, Pol Pota, Gileta Orgazma i Marjana Rističevića a na drugoj na prste nasadi maršala Petena, Gorana Markovića i Snežanu Babić. Taj navrat nanos sklepani kasting kroz libreto i trbuhozborstvo maestra Denića započinje svoju edukativnu pipirevku.” (O. Lopušina)
www.facebook.com/denic.aleksandar

19.00h

KONCERT

Rođenice (Srb)

Pevački a cappella trio iz Srbije nastao tokom studija na Univerzitetu umetnosti u Novom Sadu 2009. godine. Rođenice pevaju pesme iz većine balkanskih zemalja. Rođenice su Tamara Štricki Seg, Mirjana Raić i Tijana Stanković.
www.youtube.com/user/rodjenice

MKC Kombinat / Galerija Tunel

20.30h

IZLOŽBA

Marjan Đarmati (Srb) (Art Brut Serbia)
To mora tako

Prva samostalna izložba autora poznatijeg po saučesništvu u sastavu Dve Bajage.
“pozdrav! hemijska olovka je izvrstan alat za crtanje, gledajući tvoje radove a i spletom okolnosti (smrzao sam šake) pa sam morao da pribegnem tvojoj tehnici, hvala ti za to, moram privremeno (možda i verovatno se zadržim na hemijskoj) da radim tako, pošto drugačije ne mogu , za sad…ali mogu ti reći da uživam, za sad još uvek crtam unapred zamišljene forme, ali doći će vreme i za dublje poniranje…” (iz online prepiske sa Goranom Stojčetovićem)
soundcloud.com/djarmati-marjan
artbrut-inside.org/2017/09/16/marjan-darmati

21.00 – 22.00h

KONCERTI

Ass (Fr)

(Atheist death mass, Marsej, Francuska)
Njegovo usamljeno dupe izgubljeno je u magli nege između blek metala, tehno muzike i trepa, dok pokušava da se snađe u ovom haosu ponavljajući bas liniju, ritam i rečenicu iznova i iznova i iznova i iznova i iznova i iznova.
kakakidsrecords.bandcamp.com/track/1940

Factory Farming (Swe)

Izvođač koji stvara sliku čovečanstva kao industrijskog proizvoda kroz našu nasilnu borbu za zemlju, izvore i političku moć. Govorimo o društvu u kojem je jedina milost koju je moguće očekivati milost mesarskog noža.
Raw Industrial Noise // Red Power Electronics

23.00h

Dr Kimble

Legendarni 7inch DJ Dr Kimble donosi svoje raritete iz osamdesetih. Sa iskustvom od 30 godina rada kao DJ u Berlinu, puštao je muziku u skoro svim berlinskim andergraund klubovima, kao i u Londonu i na festivalima širom Engleske. Po želji Lemmy Killminster on je pustao više puta posle Motörhead koncerta u Berlinu. Kaze „Lemmy je bio poslednji čovek kojem je bilo dozvoljeno da slobodno kopa po mojim singlovima“


Petak 06. oktobra

Ulična galerija

20.00h

IZLOŽBA

Španski grip

Španski grip je nesrazmerno snažan odgovor odbrambenog sistema organizma na zadati nadražaj sa ozbiljnim ishodom. Od savršeno zdravog čoveka u roku od nekoliko sati ili najviše dana ovaj čudni virus oduzima sve. Ali i donosi toliko mnogo.

Martin Lopez Lam (PE)

On je grad. On hoda. On vidi. On sakuplja. Njegove se zbirke nagomilavaju, prerastaju svaku meru. On ništa ne može da baci. On je biograf. On je svedok. On je privatni detektiv.
On uhodi tvoja dosadna putovanja do posla u centru. On te prati kući kroz gužvu i nepogodu. On piše beleške o diskretnim detaljima. Ti nemaš vremena da gledaš, Martin ima.
cargocollective.com/martinlopez

Irkus Zeberio (ES)

On je četvrta dimenzija. On razmišlja. On napada. On uništava. On ne može da odoli iskušenju. On je kriptograf. On je igrač. On je krtica. On ostavlja tvoje dosadno telo ispred kompjutera. On te besciljno prati kroz world wide web. On pravi registar tvojih lajkova. Prošlost, budućnost, poslednja kriza banke. Još jedan nivo pred spavanje.
www.irkus.net

21.00h

KONCERT

Klopka za Pionira

klopka za pionira posle dužeg perioda predstavlja beogradskoj publici, dolaze ne konjima u novo doba, nazire se svetlo na kraju tunela, u sigurnom kasu, na dobrom glasu.
klopkazapionira.bandcamp.com

CUK Imago
FIJUK SAJAM

17.00h

PROMOCIJA

Mubareć knjiga

Život, smrt, ljubav i lutanja u sebi odgovarajućim bojama i odabranim sadržajima. Riznica skoro pa desetogodišnjeg rada na kategorizaciji i preslaganju materijala dostupnih i dodatih. Sveže iz matrijaršijske radionice.
IZLOŽBA

Wormhole (BE)

izložba Le Tunnel
Pozivamo vas na vernu rekonstrukciju ključnog istorijskog trenutka: potpisivanja sporazuma koji je doveo do izgradnje znamenitog koridora koji povezuje Marsej i Beograd.
Izlagači
Haus (AUS) / / Martin Lopez Lam / Irkus Zeberio / Elías Taño / Azimut Brutal / Marko Krojač / Besna kobila, Komiko, Modesti / Mubareć / Omča / Dobra umetnička priča / Aleksandar Denić / Kosmogina / Kabinet 913 / Confusion Specialist / Studiostrip / SKCNS, Dirty Books, Dirty Bunker / LOM / Undergrad / Profesor Srđan / Midži koji žvrlja / Asterijan / Tonja & Nevena / Anarhija, Blok 45 & Bubašvaba pres / KIZ Baraba, CLS / Crna kuhinja, Utopia / Kosmogina / Sirius Production / Deve / Beogradski Graffitti / Krajnji program, Kombinat / Pazl svet Srbija / Atomic Garden Records, Counterculture Records, Color Triangle Recordings / Miloš Petrović / Jana Vuković / Novo doba / Fijuk // Duja: keramika / ToBiTiVolela printovi / Cyberpunk Accessories / Lavirint art / Tikve lampe / Bundevica / Kabrionela Crafts…

18.30h

PROMOCIJA

Gospodar Goluba

Gospodar goluba prvi bot pesnik koji piše na srpskohrvatskom jeziku. U najavi najproduktivni pesnik na ovim prostorima, učio je od najboljih, sazreo uz narodnjake,turbo folk i pop. Gospodar goluba nije naivan, njegova poezija je višeznačna, tačna, precizna, da on je mašina koja dušu ima.

23.00h

KONCERTI

Ventre de Biche (FR)

VENTRE DE BICHE (degenerate French chanson, Marsej, Francuska)
Neki tip i njegova klavijatura sviraju pesme o ljubavi, smrti i vinu, koje dolaze direktno iz francuske kanalizacije, sa ljubavlju, smrću i vinom.
http://teenagemenopause.bandcamp.com/album/333-mi-homme-mi-b-te

Paolo Técon (FR)

Pevač sentimentalnih melodija, najčešće italijanskih, nekada francuskih i dva puta srpskih. Ljubav i pokušaj samoubistva su njegove primarne teme. To se igra. Moždani neuroni koji su aktivni i kad razmišljaš o nekoj akciji i kad činiš tu akciju su veoma nadraženi.
www.youtube.com/watch?v=1Ds4rJAPXkY
opprobre.bandcamp.com/album/faux-schifo

Fou Lucifer Fou (FR)

Industrijalizovane pesme na bazi glasa i manipulacije kasetama. Tekstovi su od čiste poezije. Fizički angažman je maksimalan. Sve se radi ušima. Kopija koja nije pod ugovorom. Za amatere Power electronicsa i fada.

DJ VELOURS

ghetto music sur toboggan, tout le monde il est bienvenu.


Subota 07. oktobra

Galerija ŠTAB

20.00h

IZLOŽBA

Olivier Allemane
Azimut Brutal

Azimut Brutal je cmyk epilepsija.
Beskonačni fraktali cmyka u kojoj nema pozadine nema drugih planova sve je podjenako važno i najvažnije, iako ima preklopa. Ali preklopi su novi fraktali. Stroboskopija cmyka dosledno izvedena u tehnici sito štampe, na velikim formatima, zapečene slike, izbečene figure. Kakva je to sreća šta je sa tom srećom. Ne umeš da kažeš ali obuzima te. Nema pastela ni polutonova u beskrajnim kombinacijama cmyk cmky cymk cykm ckmy ckym kymc kycm kmyc kmcy kcmy kcym mcyk mcky mkyc mkcy mykc myck ycmk yckm ymkc ymck ykcm ykmc
www.flickr.com/photos/allemane

OO.OOh

18+ XXX dominanta
(ND ilegala)

Nedelja 08. oktobra

Matrijaršija

16.00h

Art Brut radionica

Goran Stojčetović (Art Brut Serbia)
Jahači magle

Svetlonosna akcija i reakcija kao konačan dokaz da su Srbi još pre 800 godina po svemiru orali drumove!

20.00 do 23.00h

KONCERTI

Christophe Clébard

Synth-pank solo projekat iz Brisela. Najnoviji album pod nazivom “Suce Moi” objavio je za kanadsku kuću Agony Klub Records krajem 2016. godine. Njegovi uživo nastupi su izrazito izazovni za publiku koju stavlja u stanje transa, a njegovi vokalni napad otvara portal ka mračnoj psiho odiseji.

New Root Canal

New Root Canal je Rufus Mich, koji rimuje i urla kroz naprsnute i šištave acid/krautrock elektropank numere što u isto vreme uljuljkuje i tera u psihodeliju. Samo uvek snažno.

Superskin

Andreas Klotz aka Superskin stvara vazdušaste, politeksturalne kompozicije sa Lo-Fi patinom, koje nas zavode u opijumsku izmaglicu i prostrane, onosvetske pejzaže.
www.facebook.com/superskin13
soundcloud.com/superskin

23.00h

KAFANA
U ovoj sezoni prva Kafana Treća Kuća poklapa se sa poslednjim danom festivala Novo Doba! Mega Denke, Super Banko i Maestro Denić (Aca Žuti) su i inače spektakularni, a možete samo da zamislite kako će to izgledati ovog puta, ovim specijalnim povodom. Kao kad se poklope Uskrs i Veliki Petak! Dođite da zajedno otvorimo vrata kafane, da čujete klasičniju muziku od klasične, da padnete u trans od divljenja i užasa, i da u zoru zajedno zatvorimo festival!